Folytatódik a program

2023.11.17. 16:20

Mézes reggelivel kezdődött a nap az iskolában

Mézes reggeli programmal indult a péntek a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskolában. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) baranyai szervezetének partnerségével rendezték meg a programot.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Kovács-Goda Adél

A gyerekeket és az intézmény dolgozóit May Gábor méhész, az OMME baranyai szaktanácsadója, Rittlinger József, a NAK baranyai elnöke, Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere köszöntötte. 

A mézkóstolókból minden gyerek kapott, az 5. és 6. osztályosoknak pedig May Gábor tartott előadást a termelői mézek fontosságáról. Beszélt arról, hogy a méz fontos táplálékforrás, hiszen vitamin okban és nyomelemekben gazdag, így az emberi szervezetre gyakorolt számos jótékony hatását is megismerhették a diákok. Szó volt még arról, hogy mióta fogyasztja és mire használta az ember már az ókortól a mézet, és az egyéb méhészeti termékekről is. A méhésztől megtudhatták a gyerekek, hogy miért fontos például a propolisz, vagy a virágpor fogyasztása a méz mellett. Érdeklődve hallgatták a méhek beporzó munkájáról szóló részt is.

May Gábor örömmel tapasztalta, hogy sokan tették fel a kezüket, amikor azt kérdezte, ki szereti, illetve ki szokott otthon mézet fogyasztani. A diákok is kérdeztek, mégpedig a méhcsípésről, a növényvédő szerekről, valamint a nálunk, és a világon elérhető különböző mézfajtákról. 

A Mézes Reggeli Program a következő hetekben tovább folytatódik, az OMME felhívására bármelyik iskola, vagy óvoda jelentkezhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában