Harcsa, süllő és balin is érkezett

2023.11.14. 15:44

Öt tonnával több ponty úszik már a Pécs-tóban

Megérkezett a hétvégén az őszi telepítés a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége által kezelt Pécsi-tóba – közölte a szövetség.

Balikó Gergely

20221112 Vámosszabadi 10 mázsa pontyot telepítettek Haltelepítés cigányzenére Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Tájékoztatásuk szerint nagyobb mennyiségben őszi haltelepítést hajtottak végre a Pécsi tavon, a saját haltermelési egységéből lehalászva.

A részletekről közölték: a kihelyezett halak a következők voltak: háromnyaras pontyból 5298 kilogramm, süllőből 159, balinból 53, harcsából 32 kiló került a vízbe. A kihelyezett pontyok átlag súlya 2,2 kilogramm, míg a süllő 27 deka a balin pedig 19, a harcsa 36 deka volt.

A HEBMESZ hangsúlyozta, hogy a kihelyezett ragadozó halak a kifogható méretet a következő években fogják remélhetőleg elérni. Az esetlegesen megfogott példányokkal történő kíméletes bánásmód ezeknél a halaknál (is) kiemelten fontos, akárcsak a halak felismerése-beazonosítása – figyelmeztettek, azt is jelezve, hogy a telepítés után fokozott ellenőrzés várható, ezért nyomatékosan kérik a horgászokat a szabályok betartására.

A szövetség egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy szerdától vasárnapig rendezik meg a Pécsi-tó Bojlis Baráti találkozó versenyt. Annak ideje alatt, a Pécsi-tavon horgászati területi korlátozások lesznek érvényben. A versenynek helyt adó tórészen (a gáttól a lovaspálya végén lévő öböl, illetve a „Dollár tanya” kerítés között) csak a versenyzők horgászhatnak. A tó többi részén a horgászat természetesen engedélyezett – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában