Időzítés

2023.12.16. 21:00

Az ajándék ne maradjon az utolsó pillanatra!

Néhány nap és itt a karácsony - az elkövetkezendő napok sokaknál az ajándékok beszerzéséről szólnak. A Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület ezt az izgalmas, ám néha kihívásokkal teli időszakot tanácsokkal igyekszik segíteni.

Wald Kata

Fotó: Bogdan Sonjachnyj

Mint az egyesület fogalmaz, az első lépés a költségvetés meghatározása - fontos megszabni vásárlás előtt egy összeghatárt, amit az ajándékokra szánunk, és ezt a keretet osszuk fel a megajándékozottak között. Így a határok, amin belül mozogni lehet, egyértelműek. - Fontos, hogy az eltervezett összeghatárt ne lépjük túl! - javasolják. Tanácsolják azt is, válasszuk ki előre, mit szeretnénk vásárolni, és tartsuk is magunkat a döntéshez. Célszerű figyelemmel kísérni a leárazásokat, akciókat is. 

A fogyasztóvédelmi egyesület azt is tanácsolja, hogy kezdjük el időben a vásárlást, ne hagyjuk az utolsó pillanatra az ajándékok beszerzését, így ugyanis nagyobb eséllyel találunk megfelelő árúakat. A saját készítésű ajándék is mindig jó ötlet, javasolják. Illetve szerencsés a környezetbarát meglepetések előtérbe helyezése, ilyenek például a kézzel készített, vagy az újrahasznosított anyagokból készült termékek. 

- Mindemellett az életre szóló élmény is kitűnő ajándék, legyen az utazás, koncert, kiállítás, vagy valamilyen célra félretett pénz, ami hosszú távon is hasznos lehet szeretteinknek - szerepel a Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület tanácsai között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában