Ezeknek se szent semmi

2023.12.02. 15:00

Figyelem! Már az Ügyfélkaput se kímélik a csalók

Visszaélnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevével a csalók, káros csatolmányt tartalmazó e-mailekkel próbálnak személyes adatokhoz hozzájutni – figyelmeztet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Wald Kata

Tájékoztatójuk szerint a NAV nevében csalók által küldött káros levél megtévesztően hasonlít egy valódi ügyfélkapus értesítő üzenetre, és a levél feladója is valódinak tűnik ([email protected]), azonban a levél fejlécadataiból kiderül, hogy az valójában nem a NISZ Zrt. által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkezik. 

Az onnan származó hivatalos értesítések – például, ha új dokumentum érkezett a tárhelyre – ugyanis sosem tartalmaznak mellékletet, hiszen egy ilyen dokumentum kizárólag az ügyfélkapus hitelesítési folyamat után érhető el. Tehát ha az [email protected] címről érkező levél csatolmányt tartalmaz, azt semmiképp nem szabad megnyitni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában