Virágnyelven

2024.03.03. 12:30

Beszélnek a virágok a Pécsi Vásárcsarnokban

Virágnyelven címen nyílik edukatív roll-up kiállítás a Pécsi Vásárcsarnokban március 4. és 30. között, amelynek keretében hasznos ismereteket szerezhetnek a vásárlók a növényvilággal és a virágokkal kapcsolatban.

Czeczon Enikő

Fotó: Lang Róbert

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a virágoknak fontos szerepük van az életünkben. Azon kívül, hogy ezen élőlények szemet gyönyörködtetők, nagyban hozzájárulnak a biológiai sokféleséghez és az ökoszisztéma stabilitásához. 

A beporzásban és a megtermékenyítés folyamatában alapvető szerepük vannak, nektárt és pollent termelnek, amelyek táplálék forrásként szolgálnak számos állatnak, mint például a méheknek, pillangóknak, rovaroknak és madaraknak is. Ez a kölcsönhatás, azaz a növények és állatok közötti, pedig hozzájárul a tápláléklánc és a táplálékhálózatok kialakulásához. És arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a virágok oxigént termelnek, azaz fotoszintetizálnak, amellyel javítják a levegő minőségét.  

Ebben a témában bővebben merülhetnek el a vásárcsarnok látogatói, de számos más érdekesség is kiderülhet a tárlat tanulmányozása során. Ismeretet szerezhetnek például a fák felépítéséről, az évgyűrűk szerepéről és jelentéséről, a különböző fakérgek típusáról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában