Bólytól Villányig

2024.04.05. 15:40

Napokon belül átadhatják az M6-os autópálya új szakaszát (videó)

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Forrás: magyarepitok.hu

Megkapta a használatbavételi engedélyt az M6-os autópálya beruházásában épülő babarci mérnökségi telep, ezzel az utolsó akadályok egyike is elhárult az autópálya befejező szakaszának forgalomba helyezése előtt, értesült lapunk, ami azt jelenti, hogy napokon belül átadhatják a sztráda új, Bólytól Villányig vezető részét. Az onnan a horvát határig vezető szakaszt akkor használhatják a közlekedők, ha horvátok is elérik a határt.

A Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszon a STRABAG Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából végezte el a munkát, mely immár a próbaüzemnél és a műszaki átadás-átvételnél jár.

Ennek egyik fontos állomása volt, hogy megkapta a használatbavételi engedélyt az M6-os autópálya beruházásában épülő babarci mérnökségi telep, ezzel az utolsó akadályok egyike is elhárult az autópálya befejező szakaszának forgalomba helyezése előtt.

Így várhatóan napokon belül átadhatják a sztráda új, Bólytól Villányig vezető részét. Az onnan a horvát határig vezető szakaszt akkor használhatják a közlekedők, ha horvátok is elérik a határt.
A 2x2 sávos, fizikai elválasztással kialakított autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat a Balti-tengert az Adriával összekötő vonalának a része.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában