Időjárás

2022.11.20. 08:32

A felhők maradnak, a hegyekben havas esőre is van esély

A következő napokban folytatódik a felhős, szürke, nyirkos késő őszi idő, de akár már a tél is bekopogtathat. Napközben sem lesz melegünk, de éjszaka egyre közelebb kúsznak a mínusz fokokhoz a hőmérők.

Bama.hu

Fotó: Igor Link

Várható időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap

Délelőtt az erősen felhős, vagy borult égből eleinte többfelé, majd délkeleten várható eső, a hegyekben akár havas eső. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkanhat a nap. Az északnyugati szél megerősödik. +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő

Reggel ködfoltos, nappal rétegfelhős időre van kilátás, azonban délután egyre gyakrabban szakadozhat a felhőzet. Reggel 0, délután 7 fok valószínű.

Kedd

A ködös reggel után a borult égből egyre többfelé várható eső, záporeső. A déli, délkeleti szél nagy területen lesz élénk, néhol erős. 3-9 fok között alakul a maximum.

Megfájdulhat a fejünk (forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!