A következő napok is tavasziasan telnek majd

2023.01.01. 16:10

Melegrekorddal kezdődött az év

Zs.J.

Fotó: galsand

A meteorológusok már korábban jelezték, hogy az óév utolsó, és az újév első napján akár megdőlhet a napi melegrekord. December 31-én Kémesen mért 17,8 fok mindössze két tizedre volt az egy évvel korábban márt 18,0 fokos napi országos melegrekordtól, majd 2023. január elsején az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán tette közzé, hogy a várakozásoknak megfelelően megdőlt január elsején a napi országos melegrekord, a délnyugat felől érkező szubtrópusi eredetű légtömegben az ország naposabb tájain 12 és 19 fok között alakultak a maximumok. Végül a Sellyén mért 18,9 fok bizonyult a legmagasabbnak, ami 1,4 fokkal több, mint az ezen a napon tavaly Főnyeden mért 17,5 fokos napi csúcs.

A következő napok is tavasziasan telnek majd, továbbra is enyhe léghullámok érkeznek fölénk. A túlságosan enyhe idő azonban nem kedvező a növényeknek, de a kártevők és kórokozók sem ritkulnak így.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!