Hidegfront

2023.05.23. 08:27

Ma még melegszik az idő, de szerdára kissé visszaesik a hőmérséklet

Kedden még egy kicsivel melegebb lesz, mint tegnap volt, majd este északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek hatására szerdára kissé visszaesik a hőmérséklet.

Zs.J.

Fotó: SJ Travel Photo and Video

Napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben helyenként, késő délutántól már több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A Dunántúlon időnként megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 17, 23 fok között valószínű, írja az Országos Meteorológia Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd

A sok napsütést eleinte csak fátyolfelhők zavarják, majd északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet. Kezdetben csak északnyugaton, majd estétől szórványosan máshol is várható zápor, zivatar. Estétől az északnyugati szél is megerősödik. 26-27 fokos nyárias meleg lesz.

Szerda

Délelőtt a gyakran erősen felhős égből szórványosan fordul elő záporeső. Délután északnyugat felől egyre több helyen süt ki a nap, de keleten még ekkor is lehetnek záporok, zivatarok. Erős lesz az ÉNy-i szél. 20-27 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Csütörtök

Gyakran lesz gomolyfelhős az ég. Elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Élénk lesz az északi szél. A maximumok 24 fok körül alakulnak.

Péntek
Marad a gomolyfelhős, de mellette napos, kora nyárias időjárás. Zápor, zivatar elszórtan fordul elő. Az északi szél megerősödik. 21-26 fok valószínű.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Nyárias, kellemes hőmérsékletű időre számíthatunk. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!