Elkél a napszemüveg

2023.05.05. 08:37

Napsütésben ballaghatnak az idei végzősök

Több órás napsütésre, kellemes, tavaszias időre számíthatunk.

Zs. J.

Fotó: Dodó Ferenc

A következő napokban továbbra is marad a kellemes tavaszi idő. A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, délután egy-egy helyen zápor is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 20 és 25, késő este 12, 18 fok között alakul.

Várható időjárás (Forrás: koponyeg.hu)

Péntek

Sok napsütésre számíthatunk, melyet fátyol- és gomolyfelhők zavarnak. Esetleg elvétve fordulhat elő zápor. Kellemes tavaszi időnk lesz 20-21 fokos csúcshőmérséklettel.

Szombat

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északi tájakon szórványosan várható záporeső. Az ország déli felén gomolyfelhős, napos idő ígérkezik. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, délen akár nyárias meleg is lehet. A délkeleti szél néha megélénkül.

Vasárnap

Délen, délnyugaton lesz erősen felhős az ég, észak, északkelet felé haladva lesz több napsütés. Elszórtan lehet zápor, zivatar. Marad a 19-25 fokos maximum. Az északkeleti szél megélénkül.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Több órás napsütésre, kellemes, tavaszias időre számíthatunk. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!