Egyre melegebb lesz

2023.06.17. 08:20

Bemelegíthetünk a valódi napozásra

Szombaton a Dunától keletre lesz felhősebb az ég, a Dunántúlon viszont sok napsütés ígérkezik. Elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat, északkeleten néhol tartósabb eső előfordulhat. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős lehet az északi, északnyugati szél. Általában 22 és 28 fok között alakulnak a maximumok.

Vasárnap a keleti, északkeleti tájak felett eleinte több felhő lehet, majd országszerte többórás napsütésre számíthatunk. Egy-egy zápor, esetleg zivatar csupán északkeleten fordulhat elő. Az ország középső harmadán többfelé élénk lehet az északnyugati szél. Délutánra már 24-30 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn is sok napsütés várható, csak néhol fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Mérsékelt marad a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Keddtől egyre többfelé átlépjük a 30 fokot.

 

Orvosmeteorológia

A fokozottan érzékenyeknél alvászavarok, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok előfordulhatnak, az élénk, erős szélben pedig egyeseknél fejfájás, nyugtalanság jelentkezhet.

10 és 16 óra között a napos tájakon és időszakokban erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!