Nincs fronthatás

2023.06.20. 09:00

Egyre melegebb lesz, csak pénteken jön a hűsítő zápor

A következő napokban tovább erősödik a nappali felmelegedés. Sok napsütés várható, az ország nagyobb részén nem lesz csapadék, csak kevés helyen fordulhat elő zápor, zivatar.

Zsigmond József

Fotó: S_Photo

Sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Csapadék általában nem lesz, legfeljebb az északkeleti tájak fölé sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd

Kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a többórás napsütést. Zápor, zivatar esetleg északkeleten fordulhat elő. Országos kánikula várható 30-34 fok körüli maximumokkal. A déli szél gyenge marad.

Szerda

A sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg nyugaton, valamint északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Jégeső is lehet. 29 és 35 fokos hőség valószínű.

Csütörtök

A hajnali zivatarok után napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és napközben elszórtan ismét lehet elszórt csapadék. 30-36 fokos strandidő várható.

Péntek

Eleinte marad a napos nyári idő, majd délutántól északnyugat felől egyre többfelé törhet ki (akár heves) zivatar. Estétől megerősödik az északnyugati szél. 30 fok körüli értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!