Keressünk árnyékot!

2023.07.15. 08:20

Százágra fog sütni ma a nap, de holnap sem lesz másképp

Bama.hu

Szombaton szinte zavartalan lesz a napsütés, esni nem fog. A déli, délkeleti szél a Dunántúl északi felén élénkülhet fel, erős széllökés néhol északnyugaton lehet. Hajnalban 14-20 fok várható. Délután 30-35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, legfeljebb az Északi-középhegységben maradhat 30 fok alatt a hőmérséklet.

Vasárnap marad a napos idő, de az északi-északnyugati tájakon erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Az északnyugati határ közelében késő délután néhol zápor, zivatar előfordulhat. A Dunántúlon és a középső tájakon feltámad a délies szél, amely délután a Dunántúlon északnyugatira fordul. Hajnalban 15-23 fokra, napközben 32-37 fokos kánikulára készülhetünk.

Szombaton intenzív melegedés kezdődik, fokozódik a hőség, ami az egészséges szervezet számára is rendkívül megterhelő lesz.

Sokaknál alakulhat ki fejfájás, migrén, általános lesz a fáradtság, dekoncentráltság, tompaság.

Az időseknél és szívbetegnél nagyobb eséllyel jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét.

Az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, különösen a nagyvárosokban, emiatt alvászavarok, álmatlanság is felléphet.

Zavartalan lesz napsütés, így mindenkit fokozottan fenyeget a napszúrás és hőguta veszélye.

10 és 16 óra között extrém erős lesz az UV-sugárzás, lehetőleg ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon.

Védjük magunkat a napszúrástól fehér sapkával, szalmakalappal, valamint gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!