Megélénkülhet a szél

2023.09.01. 08:20

Sok napsütésre számíthatunk, melegszik az idő

Bama.hu

Fotó: Evgeny Atamanenko

Sok napsütésre, általában csak kevés gomoly- és fátyolfelhőre van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű, és ott egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. A délire, délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul. Késő este 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szombat

Általában napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de főként északkeleten időszakosan jobban megnövekedhet a felhőzet, és nagyobb eséllyel ott néhány zápor, zivatar is kialakulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehet szélerősödés. Délutánra 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap

A fátyolfelhőzet és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütéssel számolhatunk. Elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északira, északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 11 és 18, a maximum többnyire 24 és 30 fok között alakul.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Bár nincs fronthatás, a melegedő légkör melegfronti jellegű tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél, például fejfájás, vérnyomás-problémák és romló fizikai és szellemi teljesítőképesség. Az erős hőhullám komolyan próbára teheti a szervezetet, és ez különösen igaz a kisgyermekekre, idősekre, várandós nőkre, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Az egészség megőrzése érdekében kulcsfontosságú a megfelelő mennyiségű folyadék, főleg víz fogyasztása, valamint a déli órákban a tűző nap kerülése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!