Így készüljünk

2023.10.07. 08:42

Vasárnap már nagy széllel folytatódik a lehűlés

Szombaton sok napsütés várható csapadék nélkül. Vasárnap markáns hidegfront éri el hazánkat, sokfelé erős széllel és kevés csapadékkal.

Zsigmond József

Fotó: Pezzetta Umberto

Csapadék nem várható. Napközben a délnyugati szél fokozatosan megélénkül, az északkeleti tájakon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő estére általában 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szombat
Többórás napsütésre számíthatunk fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A nyugatias szél gyakran lesz élénk. Kellemes kora őszi időnk lesz 24 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap
Eleinte erősen felhős lesz az ég, és elszórtan zápor is kialakul. Délután - a sokfelé megerősödő északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet. Délelőtt 20, délután már csak 13 fok körül alakul a hőmérséklet, erős lehűlés várható.


Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!