Pénteken még süt a Nap

2023.10.13. 08:20

Vasárnaptól jelentős lehűlés várható: 10 fokkal esik vissza a hőmérséklet

A vasárnap kezdődő fűtési szezonra már az időjárás is meghozza a hamisítatlan őszt, egy markáns hidegfront által.

Zsigmond József

Forrás: Shutterstock

Fotó: feelthedrone

A legtöbb helyen felhős, a délnyugati tájakon párás, ködös idővel indul a nap, majd napközben fokozatosan csökken a felhőzet, javulnak a látási viszonyok, és délután már túlnyomórészt napos idő valószínű fátyolfelhőkkel. Az északkeleti országrészben maradhatnak legtovább erősebben felhős körzetek, ott a délelőtti órákig még záporeső is előfordulhat, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Péntek

Változóan felhős időnk lesz reggelig több felhővel, utána fátyolfelhők szűrte napsütéssel. Északkeleten a hajnali, reggeli órákban szórványosan lehet eső, zápor. A déli szél megélénkülhet. 24-25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombat

A párafoltok megszűnése után gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Estétől aztán északnyugat felől megkezdődik a felhősödés. Megerősödik a DNy-i, majd az ÉNY-i szél. Búcsúzik az idei vénasszonyok nyara, utoljára még 25 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak este észak felől csökken a felhőzet. Északon szórványosan, máshol sokfelé várható eső, zápor. Reggel 15, délután már csak 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Markáns lehűlés érkezik, erős széllel.

Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A délutáni nappali felmelegedés kissé megviselheti az arra érzékenyeket. Náluk gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítő képességük is romolhat. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, az arra érzékenyek vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!