Felhősödés

2023.12.15. 08:20

A szél is feltámad kissé, ez csökkenti a hőérzetet

Fotó: encierro

A Nyugat-Dunántúlon, illetve a Dunától keletre akár nagyobb területen is zárt lehet a felhőtakaró, főként ezeken a tájakon fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék. Másutt kevesebb felhő valószínű, és csapadéknak is kisebb az esélye. Késő délutántól az említett felhősebb vidékeken is határozottabb felhőzet-csökkenés kezdődik. Főként a Dunántúlon és északkeleten több helyen kísérik élénk, néhol erős lökések az északi, északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Szombat

Közepesen vagy erősen felhős idő várható, a középső országrészben lehetnek gyengébben felhős körzetek. Helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Néhol lehet gyenge vegyes csapadék. Helyenként élénk lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. Hajnalra általában -6 és +1 fok közé hűl le a levegő, de fagyzugokban ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Kora délután 2, 8 fok várható, északkelen lesz a hidegebb.

Vasárnap

Nagyobb területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, főleg nyugaton süthet ki hosszabb időre a nap. Számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra általában -4 és +1 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban hidegebb idő valószínű. Kora délutánra 1 és 8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban borult tájakon lesz a hidegebb.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!