Időjárás

2023.12.28. 08:20

Az év utolsó napjaiban is melegebb lesz az átlagosnál

A következő napokban növekszik a ködhajlam, de jelentős változás nem lesz időjárásunkban. Számottevő csapadék nem várható az év hátralévő részében, és maradnak az átlagosnál magasabb hőmérsékleti értékek – számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kurka Geza Corey

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Csütörtök

Reggelre többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, mely - főleg északon - egész nap tartósan megmaradhat. Napsütésre délnyugaton van a legnagyobb esély. 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Péntek

Erősen felhős, párás, és ismét néhol tartósan ködös idő valószínű. A délnyugati szél megélénkül. Általában 9-10 fok lesz, de a tartósan ködös tájakon hidegebb várható.

Szombat

A ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre van kilátás. Estétől aztán újra terjeszkedik a köd. 5-10 fok várható.

Szilveszter napja

Párás, erősen felhős, néhol tartósan ködös idő valószínű. Késő estétől kisebb eső előfordul. Megerősödik a déli, majd a nyugati szél. 10 fok körül alakul a csúcsérték.

Újév napja

Erősen felhős idő ígérkezik, a nap második felétől többfelé fordul elő eső, zápor. 6-12 fok valószínű.

Orvosmeteorológia 

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!