Felhő és csapadék

2023.12.05. 08:20

Nem az időjárástól lesz ma jókedvünk, de ne hagyjuk magunkat!

Sok napsütést ma sem látunk, a kopogós reggel után napközben is felhős lehet az ég, sőt csapadék is jöhet belőlük.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kurka Geza Corey

Keddre virradóra napközben már több lesz a felhő fölöttünk, inkább csak a Dunántúlon lehetnek naposabb időszakok. Délutántól nyugaton csapadékhullás kezdődik, eleinte eső, majd vegyes halmazállapot, később egyre több helyen hó lesz a jellemző. A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet. Kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 fokot mérhetünk, délnyugat felé haladva lesz enyhébb az idő.

Szerdán egy újabb mediterrán ciklon hatására nyugat felől egyre többfelé várható csapadék: nyugaton és északon hó, máshol kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső, hó hullhat. Legkésőbb a keleti tájakat éri el a csapadék. Mérsékelt, néhol élénk lesz az északi, északkkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Ugyan nem lesz front fölöttünk, de a magasban melegedés kezdődik, emiatt pedig a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, vérnyomásingadozás jelentkezhet, csökkenhet a teljesítő-képesség.

A hideg, fagyos időben a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, valamint magas lesz a megfázás kockázata.

Sokfelé viszont több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!