Bama.hu videó

2024.01.09. 08:20

Délután akár a nap is kisüthet, de a mínuszok maradnak (videó)

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Észak felől egyre nagyobb területen kiderül az ég, kisüt a nap. Nyugaton és délen azonban tartósabban felhős marad az idő. Reggel, délelőtt délen helyenként még előfordulhat hószállingózás. Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz élénk, északkeleten délelőtt erős, néhol viharos lökések is előfordulhatnak, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. Késő estére -9 és -1 fok közé hűl le a levegő.

Szerda

Általában derült, napos, száraz időre lehet számítani, inkább csak délnyugaton lehet időnként kissé felhős az ég. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A maximum-hőmérséklet -1 és +3 fok között várható.

Csütörtök

Derült lesz az ég, majd inkább a nap második felében északkelet felől kisebb-nagyobb felhőtömbök vonulhatnak északkeletről dél felé. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában -9, -3 fok között alakul, a fagyzugos részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték 0 és +4 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!