Ilyen lesz az időjárás

2024.01.03. 08:50

Szerdán esővel indítunk és kettős fronthatással, érdemes odafigyelni

Marad velünk a változékony időjárás, de az enyheséget csapadék és kettős fronthatás fűszerezi.

Bama.hu

Fotó: otsphoto

Szerdán napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk. A felhőátvonulásokból elszórtan azonban továbbra is kialakulhatnak záporok. A délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. 9 és 15 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Csütörtökön többfelé indulhat záporokkal a nap, délen, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Napközben az ország nagy részén sok lesz a napsütés, de helyenként futó záporok előfordulhatnak. A nyugatias szél az ország északi tájain és az Alföldön erős, néhol viharos lehet. Kora tavaszias időre számíthatunk 8 és 14 fok közötti maximumokkal.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettősfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, dekoncentráltság, tompaság egyaránt jelentkezhet.

Felerősödhetnek a gyulladásos- és a kopásos jellegű problémák is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Felerősödhetnek a légzőszervi panaszok is.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Öltözzünk rétegesen, ne hagyjuk otthon az esernyőket! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!