Változékony marad

2024.01.16. 08:20

Tizenkét fokos is lehet a hőingadozás nap közben

Marad velünk a változékony időjárás.

Bama.hu

Fotó: BM

Kedden eleinte napos idő várható, hószállingózás, kisebb hózápor helyenként északon, északkeleten fordulhat elő. Később felhősödés kezdődik. A nyugati, északnyugati szél a délnyugati országrészt leszámítva többfelé megerősödhet. Hajnalban -7, -1 fokig hűl a levegő, de a szélvédettebb völgyekben ennél hidegebb is lehet. Napközben 0, +5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán nyugat-délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, melyből késő délután, este északon, északkeleten hullhat vegyes halmazállapotú csapadék, míg délen záporok fordulhatnak elő. A délies szél többfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. A minimumok -10, -3 fok között alakulhatnak, de a fagyzugokban lehet ennél hidegebb is. Kora délután 1 és 7 fok várható.

Orvosmeteorológia

Ezen a napon is hidegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében. Görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés alakulhat ki, különösen a tartósan felhős tájakon.

A szelesebb északi, északkeleti területeken fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, nyugtalanság, ingerlékenység, alvászavarok előfordulhatnak. A fagyos reggelen sajoghatnak végtagjaink, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A hideg, száraz időben könnyen kiszáradhatnak a nyálkahártyáink, nagy lesz a megfázás kockázata. Öltözzünk melegen, rétegesen, sapka, sál, kesztyű viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!