Nincs számottevő front

2024.02.25. 07:40

A felhők közül több órára a nap is kisüthet vasárnap

Bama.hu

Fotó: Unger Tamás

A középső és déli országrészben fokozatosan megemelkedik, gomolyosodik a köd, illetve rétegfelhőzet, így a többi országrészhez hasonlóan közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, több órára a nap is kisüt. A déli, délutáni órákban délnyugat felől viszont megnövekszik a felhőzet. Estig csapadék nem valószínű, majd a nyugati és délkeleti tájak kivételével szórványosan lehet számítani esőre, záporra. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk, északnyugaton néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között valószínű.

Hétfő

Kezdetben nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Reggelig több helyen - főként északkeleten - előfordulhat eső, zápor, majd csökken ugyan a csapadék esélye, de kisebb eső, zápor továbbra is előfordulhat. A déli szél megélénkül, a Kisalföldön és az Alpokalja északi felén időnként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 1, 8, kora délután 13, 19 fok között alakul.

Kedd

A ködfoltok feloszlása után fátyolfelhős, napos idő valószínű, de a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet. Néhol kisebb zápor előfordulhat. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 2, 8, kora délután 13, 21 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!