Fejfájós nap lehet

2024.02.04. 08:22

A szeles idő fokozza ma egészségügyi panaszainkat

A hőmérsékletre nem lehet majd panaszunk, viszont a melegfront, és az azt szállító szél betehet nekünk.

Bama.hu

Fotó: Unger Tamás

Vasárnapra virradóra elsősorban délen és a Dunántúlon, napközben elszórtan , este északon-északkeleten számíthatunk a megnövekvő felhőzetből kisebb esőre, futó záporokra. A szeles időben gyors felhőátvonulásokra számíthatunk, a hét utolsó napja is szeles marad: a délnyugati tájakat leszámítva sokfelé erős, néhol viharos erősségű lesz az északnyugati, nyugati szél. Enyhébb lesz a reggel, délutánra pedig 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn délnyugaton kevesebb, másutt sok felhő lesz felettünk, kisebb eső, zápor elsősorban az északkeleti határszélen alakulhat ki. Az erős északnyugati szél a délnyugati régiók kivételével több helyen viharossá fokozódhat. Tovább enyhülnek az éjszakák, fagy már sehol sem valószínű. A csúcshőmérséklet 9 és 16 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap az érzékenyebbeknél még gyenge melegfronti tüneteket előfordulhatnak, ők elsősorban fejfájásra, görcsös fájdalmakra, ingadozó vérnyomásra panaszkodhatnak.

Felerősödhetnek az ízületi panaszok, alvásproblémák előfordulhatnak.

A szeles idő mindezt fokozza, emellett ingerültséget, nyugtalanságot okozhat.

Napközben bágyadtabbak, dekoncentráltabbak, tompábbak lehetünk.

A szeles tájakon romlik a hő- és komfortérzet.

Öltözzünk melegen, a hideg, nyirkos reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!