Figyeljünk oda

2024.02.15. 07:33

Akár 20 fokot is libikókázhat a hőmérséklet 24 óra alatt

Ki ne örülne mostanában az enyhe nappaloknak. Azért az egy napon belüli jelentős hőingadozás alaposan megviseli szervezetünket.

Bama.hu

Fotó: encierro

Csütörtökön az ország nagy részén változóan felhős-napos időben lesz részünk, a legtöbb napsütésre északkeleten van kilátás. Kezdetben északnyugaton elszórtan kisebb eső kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban -5 és +5, napközben pedig 8 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken általában sok napsütésre számíthatunk, de északon felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik a délkeleti szél. Hajnalra többfelé pára, köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul. Napközben 10 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

Nagy lesz a napi hőingás, emiatt ingadozhat a vérnyomás, valamint fejfájás, migrén is előfordulhat.

Sokfelé több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz több órát is a szabadban tölteni napközben.

Öltözzünk rétegesen, mert reggel hideg lesz, így könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!