Pára, majd napsütés

2024.02.18. 07:40

Attól, hogy ma nem lesz front, még több helyen is fájhat

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Juliya Shangarey

Vasárnap változóan felhős-napos időben lesz részünk, csak néhol a Dunától keletre fordulhat elő rövid ideig tartó eső, zápor. Az északi-északnyugati szelet a Dunántúlon többfelé, valamint északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Reggelre több tájegységünkön képződhet pára, köd. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, napközben pedig 8 és 14 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn egy gyenge front hatására sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat eső, zápor. Napközben helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél, majd délután, este északnyugaton és északon a nyugatias szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Hajnalban -5 és +4, délután 5 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység térségében lesz hidegebb az idő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg, helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fejfájás, ingerültség és feszültség is jelentkezhet.

Alvászavar, szédülés, vérnyomás-ingadozás és szívproblémák is előfordulhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Öltözzünk rétegesen, mert reggel hideg lesz, így könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!