Zordul az idő

2024.02.19. 07:40

Esőt hoz a hidegfront, amit a vérnyomásunk is megérez

Hidegfront érkezik fölénk, ami hoz némi csapadékot is.

Bama.hu

Fotó: Oleg Elkov

Hétfőn egy gyenge front hatására sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat eső, délután záporok. Napközben helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél, majd délután, este északnyugaton és északon a nyugatias szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Hajnalban -5 és +4, délután 5 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység térségében lesz hidegebb az idő.

Kedden szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Csak szórványosan alakulhat ki kisebb eső, zápor. A keleti tájak kivételével sokfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. 9 és 14 fok közötti maximumokra van kilátás.

 

Orvosmeteorológia

Hétfőn gyenge hidegfront vonul át, így fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok felléphetnek.

A szelesebb tájakon élők körében erősebb fejfájás, ingerültség és feszültség jellemző lehet.

Öltözzünk rétegesen, mert reggel hideg lesz, így könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!