Időjárás

2024.02.09. 08:20

Gyűlnek a fellegek: viharos szél vethet véget a februári tavasznak

Egyre szelesebb és felhősebb időre számíthatunk, ugyanakkor jelentős csapadék a következő egy-két napban még nem várható. Hétvégén majd nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, és vasárnap egy mediterrán ciklon csapadékzónája okozhat nyugaton esőt, keleten inkább záporesőt – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bama.hu

Forrás: MW

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Péntek

Erősen felhős lesz az ég, és északon, északkeleten kisebb eső is előfordul. Viharossá fokozódik a délnyugati szél. 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat

Erősen felhős, majd borult időre számíthatunk. Eleinte csak elszórtan, késő délutántól egyre többfelé várható eső, záporeső. Sokfelé lesz erős a déli szél. 16-17 fok körüli tavaszias enyheség lesz.

Vasárnap

Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső. Marad az erős déli szél. A csúcsérték 15 fok körül várható.

Hétfő

Erősen felhős, párás időre van kilátás. Főleg az ország nyugati és északi felén fordul elő további csapadék. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. 7 és 15 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia 

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!