Időjárás

2024.03.30. 07:40

Élvezzük ki a hétvégét: hétfőn egy hidegfront vet véget a nyárias melegnek

A húsvéti hétvégén nyárias időben lesz részünk, aminek egy hétfőn egy hidegfront vet majd véget.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kristi Blokhin

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Szombat

Csak fátyolfelhők zavarják a ragyogó napsütést, nem lesz eső. A délnyugati szél erős marad. Tovább melegszik az idő, délután már 21-26 fok ígérkezik.

Húsvétvasárnap

Sok napsütésre számíthatunk, majd délután megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. 24 fok körüli kora nyárias időnk lesz.

Húsvéthétfő

Kora estig marad a napos, fátyolfelhős időjárás, csapadék nélkül. Kora estétől aztán északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására egyre többfelé ered el az eső. Eleinte a DNy-i, majd az északnyugati szél fokozódhat viharossá. 25 fok körüli meleg valószínű.

Kedd

Az erősen felhős égből többfelé alakul ki eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. 17 fok köré csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia 

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!