Nyárias idő

2024.04.07. 07:40

Az érzékeny bőrűeknek gondoskodniuk kell a napvédelemről

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: SNeG17

Alapvetően napos idő lesz a jellemző, de néhol fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, illetve az Északi-középhegység környékén egy-egy lapos gomolyfelhő is képződhet. Csapadék nem lesz. A keleti, délkeleti szél helyenként, főleg az Észak-Dunántúlon megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Hétfő

Napos, száraz idő várható fátyolfelhőkkel. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik a délkeleti, déli szél. Hajnalban 7, 15, a délutáni órákban 22, 28 fokot mérhetnek.

Kedd

Fátyolfelhős, napos, száraz időre van kilátás. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 8, 16, a maximum 23 és 29 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!