Időjárás

2024.04.14. 07:40

Vasárnap még kitart az áprilisi nyár

Vasárnap még kiélvezhetjük a kora nyárias időt, hétfőn este azonban megérkezik a hidegfront, amely hatására akár 15–20 fokot is visszaeshet a hőmérséklet.

Bama.hu

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Vasárnap

Nyárias időre számíthatunk fátyolfelhők szűrte napsütéssel, eső nélkül. Többfelé lesz élénk a délnyugati szél. 25-31 fok közötti meleg lesz.

Hétfő

Eleinte marad a napos idő, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől záporok, zivatarok alakulnak ki. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik. 20 és 30 között változik a hőmérséklet.

Kedd

Az erősen felhős, vagy borult égből többfelé valószínű eső, zápor. Néhol zivatar is kitörhet. Erős lesz az ÉNy-i szél. Markáns lehűlés várható, a legtöbb helyen napközben nem emelkedik, hanem csökken a hőmérséklet. Reggel 13, délután már csak 9 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda

Marad a borongós idő szórványosan további csapadékkal. Az északi, északnyugati szél többfelé lesz erős. Mindössze 10-15 fok várható délután.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!