Fátyolfelhők

2024.05.10. 07:40

Kora nyári időre készülhetünk a hétvégén

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: MVolodymyr

A nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, azonban a nap második felében az északi tájak fölé vastagabb felhőtömbök is besodródhatnak. Legfeljebb néhány helyen fordulhat elő futó zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Szombat

A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, majd estétől észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Kicsi a csapadék esélye, főleg északkeleten és esetleg délnyugaton fordulhat elő délutántól néhol zápor. Helyenként megélénkülhet az északi, északkeleti szél. Hajnalban általában 5, 14 fok várható, de északon a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Délután 20, 25 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap

Reggelre szakadozik, csökken a felhőzet, majd a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az ország északkeleti harmadán kisebb a csapadék esélye. Zivatarokat leszámítva döntően mérsékelt marad a légmozgás, csupán északkeleten kísérhetik az északkeleti irányú szelet élénk lökések. A hőmérséklet hajnalban 6 és 15, délután 19 és 25 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!