krimi

2018.02.20. 08:58

Zsarolás miatt kapott közel három év börtönt egy kéregető

A Pécsi Járásbíróság február 1-jén kihirdetett és február 5-én jogerőre emelkedett ítéletével B. J. P. vádlottat zsarolás bűntette miatt 2 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte és kötelezte az eljárás során felmerült 35 000 forint bűnügyi költség megfizetésére.

bama.hu

A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe a vádlott által előzetes fogvatartásban eltöltött időt beszámította.

A Pécsi Törvényszék közlése alapján a megállapított tényállás szerint röviden: 2017. január 29-én, a hajnali órákban a vádlott férfi megjelent egy gyorsétteremnél azért, hogy az ott megforduló személyektől pénzt kéregessen.

A sértett az ott található pénzkiadó automatából 5000 forintot vett fel, majd a parkolón keresztül indult a közeli szórakozóhely felé. A parkoló területén túl található fák közül a vádlott a sértetthez lépett és pénzt kért tőle. A sértett a nála lévő összes aprót – 300 forintot – a vádlottnak adta, aki ezt kevesellte, ezért a sértett kezéből a pénztárcáját kitépte és abból kivette a korábban a sértett által felvett 5000 forintot, majd megfenyegette a sértettet, hogy ha nem vesz fel számára további készpénzt a bankautomatából, akkor meg fogja őt késelni.

A sértett ezt követően további 15 000 forint készpénzt vett fel, amit a fenyegetés hatására átadott a vádlottnak, aki azt jogtalanul eltulajdonítva a helyszínről elmenekült és a pénzt ismeretlen személynek adta át. A nyomozó hatóság járőrei a történteket követően rövid időn belül a tartózkodási helyén elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában