Katasztrófavédelem

2019.01.06. 10:25

Nem volt tűzoltó beavatkozás az intenzív havazással összefüggésben

További havazás nem várható, esetleg helyenként 1-2 cm.

bama.hu (Forrás: Katasztrófavédelem)

Pécs, 2018. január 15. Járdát tisztít egy hókotró Pécsen 2018. január 14-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Sóki Tamás

Baranya megye területén tegnap az esti órákban a havazás megszűnt, a megye területén átlagosan 5-10 cm hó hullott. További havazás nem várható, esetleg helyenként 1-2 cm, vagy kisebb mértékű havas eső. A megye közútjai járhatóak, sónedvesek, latyakosak. Elzárt település, elakadt jármű nincs. Éjszaka a közutakon és az autópályán is folyamatosan munkagépek végezték az utak takarítását.

A MÁV járatai rendben közlekednek, azonban tegnap a Misinára, Árpád tetőre és Kővágótöttösre nem tudott eljutni a menetrend szerinti busz a havazás miatt.

Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont. Arra is fel kell készülni, hogy az autó elakadhat, ezért hasznos lehet egy plusz kabát az autóban. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre – tájékoztat a Baranya Megyei Katasztrófavédelem.

Aki bajbajutott járművet lát, vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában