krimi

2019.04.01. 12:43

Közel egymilliót loptak, dutyiba vágtak két férfit Pécsen

A Pécsi Járásbíróság április 1-jén elrendelte két férfi letartóztatását egy hónapra lopás gyanúja miatt. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak március 19-én egy családi házba hatoltak be ajtóbefeszítés módszerével, ahonnan 800 000 forint értékben tulajdonítottak el arany ékszereket, és a rongálással is 50 000 forint kárt okoztak. Ezt követően március 29-én egy másik ingatlanba mentek be az ajtó kifeszítésének módszerével, ahonnan 29 000 forint készpénzt tulajdonítottak el egy pénztárcából.

bama.hu (Forrás: Pécsi Törvényszék)

A gyanúsítottak rokonok, az idősebb férfi többszörösen, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak, szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék az eljárásban résztvevő, vagy más személyek befolyásolásával, illetve tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével, illetve a már büntetett előéletű gyanúsított újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be a bíróság határozata ellen, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában