krimi

2019.06.03. 07:00

Csaknem 1,5 milliót szerzett hamis vényekkel egy egészségügyi asszisztens

Két büntetőügyben is előkészítő ülést tartanak a héten a Pécsi járásbíróságon. Az egyikben két nőt vádolnak bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásával, a másikban egy skizofrén hajléktalant vádolnak vendéglátóipari egységek kifosztásával.

HLB

Az első ügy vádirata szerint az elsőrendű vádlott nő pszichiátriai szakasszisztensként dolgozott egy egészségügyi cégnél, felettese, a főorvos utasítására volt jogosult vények kiállítására. Ennek ellenére – miután anyagi gondok gyötörték – úgy döntött, hogy pénz szerez, ezért az orvosok által előre aláírt, kitöltetlen vényeket különböző betegek nevére töltötte ki és a kiváltott gyógyszereket az interneten értékesítette. Ebben a másodrendű vádlott nő segített neki, ő aki kiváltotta a vényeket.

A két asszony a rendelő büféjében találkozgatott, ahol az egyikük átadta a kiváltandó vényeket, a másik pedig a már értékesített gyógyszerekért kapott pénzt „folyósította” az asszisztensnek. A másodrendű vádlott 32 alkalommal összesen 1,328 millió forintot kapott az eladott gyógyszerekért, amit teljes egészében odaadott megbízójának, ő pedig esetenként 5-10 ezer forintot kapott szolgálataiért.

A másik ügyben egy személyiségzavarban szenvedő, vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már többször is büntetett előéletű férfit gyanúsítanak azzal, hogy tavaly március közepe és április közepe között Pécsen és több településen is több vendéglátóegységben – hotelben, étteremben, benzinkúton –, kiszolgálta magát enni- és innivalóval, majd fizetés nélkül távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában