krimi

2019.07.08. 07:00

Vajon mekkora büntetést kapnak a mohácsi kutyaviadal szervezői?

Kedden tartanak előkészítő ülést a Mohácsi Járásbíróságon annak a három férfinak az ügyében, akiket tiltott állatviadal szervezésével és állatkínzással vádolnak. Pécsen egy rablópáros ellen indult büntetőeljárás, az élettársiak kiraboltak egy asszonyt és kórházból is loptak.

HLB

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei még tavaly július 22-én reggel ütöttek rajta egy mohácsi vágóhídon tartott tiltott állatviadal résztvevőin. A rendőrök három embert gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével, a két kutya gazdáját – egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási –, valamint egy 45 éves őcsényi férfit, aki a viadal bírája volt.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott megjelent a vágóhídon, amelynek egyik helyiségében tartották a viadalt az elsőrendű és a másodrendű vádlottak tulajdonában lévő staffordshire terrier fajtájú kan kutyák részvételével.

A helyiségben – amelynek ajtónyílását, illetve annak egy részét kereszt irányba fa deszkákkal zárták le – tartózkodtak még a vádlottak. Az állatviadal nézői – a vádlottak ismerősei – a helyiségen kívül, a deszkázattal lezárt ajtó másik oldalán voltak.

Az első- és másodrendű vádlottak kutyáikat egymásnak uszították, az állatokat folyamatosan arra biztatták, hogy egymással verekedjenek, harcoljanak. A kutyák gazdáik uszítására folyamatosan verekedtek, egymást marcangolták, súlyos sérülést okoztak egymásnak, ennek következtében a helyiséget elöntötte a kutyák vére.

Az első- és másodrendű vádlottak a kutyákat indokolatlanul bántalmazták, verekedésre uszították, a harmadrendű vádlott pedig akkor sem vetett véget a küzdelemnek, amikor azok 26 percet követően egymást véresre tépték. Az állatviadal során a kutyák olyan mértékben sérültek meg, hogy ellátás nélkül elpusztultak volna, illetve a keletkezett sérülések az állatok különös szenvedését okozták.

Rablópáros bilincsben

Szintén kedden lesz előkészítő ülés annak az élettársi viszonyban élő nőnek és férfinek az ügyében, akiket egyebek mellett rablással gyanúsítanak. A vádirat szerint a páros idén február 23-án hajnalban egy előttük haladó nőt támadtak meg, a nő hátulról megrúgta áldozatát, lerántotta a földre és kitépte a táskáját a kezéből. Menekülés közben a vádlottak hatezer forintot zsákmányoltak. Valamennyivel többet szereztek egy pécsi kórházban, amikor egy kézitáskát loptak el egy helyiségből. A pénztárcában lévő hatvanezer forint mellett drága parfümöt, szemüveget és esernyőt is zsákmányoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában