rablás

2019.11.29. 11:30

Perelné a rendőrséget az idős pécsi férfi, aki biceg és gázpisztolya is van

Házkutatást tartottak egy idős pécsi férfi lakásán a Komlói úton a november 19-ei bankrablás miatt. A férfi ezután kereste meg lapunkat a napokban. Elmondta, nem követett el semmit, és az eljárást méltatlannak tartja.

Zs. J.

November 22-én délután 15 óra 55 perckor az 59 éves férfi arra ébredt fel a délutáni sziesztából, hogy valaki erősen üti az ajtót. Mikor kinézett a kulcslyukon, négy rend­őrt – két férfit és két nőt – látott az ajtó előtt. Nagyon meglepődött, nem tudta hová tenni, hogy miért dörömbölnek az egyenruhások az ajtaján. Mikor kinyitotta a bejárati ajtót, a rendőrök közölték, hogy a pénzrablás miatt érkeztek, majd átkutatták a lakást. Mindenhová benéztek, átforgatták a fiókokat, szekrényeket.

– Egyedüli bűnöm az volt, hogy bicegek és idős vagyok. Jövőre leszek 60 éves

– tette hozzá a nyugdíjas férfi, aki korábban egészségügyben dolgozott. – Mivel nem a legbiztonságosabb helyen lakom, ezért gázriasztó fegyverrel is rendelkezem, amire természetesen van engedélyem – tette hozzá.

A rendőrök nem találtak semmit, ám behívták a férfit a rendőrkapitányságra. Egy cetlire ráírták, hogy hová kell pontosan mennie. Hétfőn meg is jelent, ahol nyálmintát vettek tőle. Mint a bankrablás napján megírtuk, a helyszíneléskor a rendőrök a bank bejárata előtt egy eldobott cigarettacsikket is találtak. Ezért kellett nyálmintát adni az idős férfinek.

– Méltatlannak tartom a rendőrségi eljárást, hiszen nem követtem el semmit. A szomszédok, a rokonok, a közeli bolt eladói úgy néznek rám, mint egy bűnösre. Jogi lépéseket teszek a rendőrségi eljárás miatt, ha a pert megnyerem, és megítélik számomra a bánatpénzt, akkor azt a pécsi gyerekklinikának ajánlom fel – tette hozzá.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik annyit közöltek, hogy a rendőrség a nyomozási cselekményeket minden esetben a hatályos jogszabályi követelményeknek megfelelően hajtja végre. Továbbá közölték, hogy az elkövető felkutatása továbbra is folyamatban van.

Hatvan körüli férfit keresnek

Amint korábban megírtuk, a Komlói úton kiraboltak egy takarékszövetkezetet november 19-én dél körül.

A rendőrség a bankrablás után rövid közleményt adott ki. Mint írták, egy 60-65 év körüli, vélhetően sántító férfit keresnek, aki szájmaszkkal ment be a bankba, majd a pultnál egy papírlapot adott át a bank alkalmazottjának, amelyen az állt, hogy fegyver van nála, és pénzt követel. Információink szerint hárommillió forinttal távozott.

A rendőrség nagy erőkkel kereste a rablót, a városból kivezető utakat lezárta, minden autót megállítottak és átvizsgáltak. Úgy tudjuk, a bankrabló sántítva ment be a bankba, ahonnan sietve távozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában