krimi

2020.01.17. 15:39

Autós lökött betonoszlopnak egy motorost Pécsen

A Pécsi Járásbíróság január 16-án közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt bűnösnek mondott ki egy sofőrt, akit a bíróság 90 000 forint pénzbüntetésre ítélt.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott 2018. július 19-én 15 órakor az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Pécsen, amikor a sértett az általa vezetett segédmotor-kerékpárral elé kikanyarodott. A vádlott a vele szemben közlekedő helyi járatú autóbusz miatt nem tudta megelőzni a sértettet, hanem mögötte haladt folyamatosan. A vádlott nem tartott kellő követési távolságot, minek következtében kismértékben nekiütközött a sértett által vezetett segédmotor-kerékpárnak. A sértett megbillent az ütközés következtében, felhajtott az út menti padkára és egy betonoszlopnak ütközött.

A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a baleset okán kialakult látásromlás maradandó károsodást, funkciócsökkenést eredményezett, 5%-os látószervi rész-egészségkárosodás maradt fenn nála.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában