tűz

2020.01.22. 10:23

Lakhatatlanná vált a leégett pécsi családi ház

Lakhatatlanná vált a kedden teljesen leégett pécsi családi ház – tudatta a megyei katasztrófavédelem.

Amint arról beszámoltunk, kedden délelőtt Pécsen, a Malomvölgyi úton egy családi házban – vélhetően a kályhából kipattant szikra miatt – keletkezett tűz. A pécsi és a komlói hivatásos tűzoltók vonultak ki, de a helyszínre érkezett a Baranya katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

A házban három személy tartózkodott, két felnőtt, illetve egy gyermek. Közülük egy felnőttet a kezén szerzett könnyű sérüléseket további ellátásra szállították kórházba, míg a gyermeket megfigyelésre vitték orvoshoz.

Az egységek kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett, a felderítést és a tűzoltást két gyors sugárral kezdték meg, a tűzet végül négy sugárral oltották el. Az oltási munkálatok során három darab palackot hoztak ki az épületből, amelyek közül kettő közvetlen hőhatásnak volt kitéve, ezért ezeket visszahűtötték.

Az épület belső átvizsgálása során az egyik helyiségben egy nagytestű megégett kutyát találtak, életben volt, ezért állatorvost kértek a helyszínre, aki megérkezését követően elaltatta a sérült állatot.

Az eset során a tető teljesen leégett, az épületben lévő valamennyi helység feletti födém beszakadt. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakó kilenc fő – amelyből kettő kiskorú – önkormányzati lakásban történő elhelyezéséről a katasztrófavédelem gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában