kiugrottak a kocsiból

2020.05.20. 14:38

Filmbe illő menekülés lett a hidraulikus törőfej lopásból

Most a Pécsi Törvényszék közölt újabb részleteket arról a lopásról, melyről mi is beszámoltunk a napokban.

bama.hu (Pécsi Törvényszék)

Fotó: Shutterstock

A Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte egy szigetvári férfi letartóztatását egy hónapra két rendbeli lopás bűntette és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított ismeretlen társával egy hónapja, április 19-én éjszaka 21.30 és 22.00 óra közötti időszakban, Pécs belvárosában, a közterületen parkoló – egy gazdasági társaság által lízingelt – markológépről leszerelt egy bontókalapácsot és azt eltulajdonította. A társaságnak ezzel körülbelül egymilliós kárt okozott.

A gyanúsított továbbá egy felnőtt és egy fiatalkorú társával együtt 2020. május 17-én, az esti órákban, Pécs belvárosában, egy másik gazdasági társaság tulajdonában álló markológéphez tartozó, közterületen tárolt hidraulikus törőfejet eltulajdonított úgy, hogy azt társaival egy Opel személygépkocsi csomagtartójába pakolták.

A személygépkocsit korábban a gyanúsított egy ismeretlen személytől vásárolta úgy, hogy azt a vásárlás előtt kivonták a forgalomból. A gépkocsi regisztrációs matricáját a szélvédőről lekaparták, a személygépkocsi elejére 2020. május 17-én az esti órákban egy szentlőrinci parkolóban parkoló Fiat gépkocsi rendszámtábláját szerelték, hátuljára pedig egy szintén Szentlőrincen parkoló másik Fiat gépkocsi rendszámtábláját szerelték fel.

A gyanúsított és társai a második lopást követően Pécsről Szigetvár irányába indultak a gépkocsival, melynek során 23 óra körül a rendőrség észlelte őket, majd követni kezdték gépkocsijukat, melynek során megkülönböztető jelzéseket is használtak, azonban a gépkocsit vezető gyanúsított a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, csak lassított és kb. 10 km/óra sebesség mellett a gépkocsiból a fiatalkorú társával együtt az első ülésekről kiugrott és elmenekült, míg harmadik társa a hátsó ülésen a kocsiban maradt. A gépkocsi – mivel vezetője nem volt – a közeli árokba sodródott, ahol elnyerte nyugalmi helyzetét. A gyanúsítottat és fiatalkorú társát a rendőrök a helyszín közelében elfogták.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jelen gyanúsításban szereplő bűncselekményeket is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, két újabb elítélését követően nem sokkal követte el, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek, így a határozat nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában