bevándorlás

2020.10.20. 13:18

Már ki is rakták az országból a tegnap elkapott bevándorlókat

A magyar rendőrök átadták a horvát hatóságoknak a korábban elfogott illegális migránsokat.

police.hu

Röszke, 2015. szeptember 15. Migránsok az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2015. szeptember 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, két határsértőt fogtak el a rendőrök 2020. október 19-én 9 óra 55 perckor Vokányban, majd 11 óra 55 perckor Bükkösdön három férfit igazoltattak. Később, 20 óra 40 perckor Kásádon újabb két migránst tartóztattak fel, akik líbiai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A Horvátországból illegálisan érkezett férfiak marokkói, szír és líbiai állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a migránsokat előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd meghallgatásukat követően a mai napon 8 órakor a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadták őket a horvát hatóságoknak.

A mai napon, október 20-án 9 óra 5 perckor egy illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Villány területén. A férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni.

Vele szemben az intézkedések folyamatban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában