Folytatása következik

2021.01.07. 07:50

Katonákkal ellenőriztek a rendőrök

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket, hogy tegnap délelőtt nagy volt a készültség a mohácsi Budapesti úton, ahol több rendőr és katona várt az út mellett.

Zs. J.

Hercegszántó, 2020. november 18. Katonák Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára ezen a napon sajtótájékoztatót tart a fokozott katonai szerepvállalásról, a katonai jelenlét megnövelésérõl a határzárnál. Kijelentette, hogy a magyar kerítés betonbiztosan õrzi Európa és Magyarország békéjét, a szinte hermetikusan lezárt déli határszakaszon egyetlen egy illegális bevándorló sem juthat át. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik közölték, hogy az országos rendőrfőkapitány több megyére, Baranyán kívül Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el 2021. március 6-ig.

Az ellenőrzés célja: a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése.

Mint a rendőrség megemlítette, Baranya megyében a mohácsihoz hasonló rendőri jelenlétre az elkövetkező időszakban is lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában