összefoglaló

2021.01.04. 15:21

Kútba esett és megfulladt egy cica

A hosszú hétvége folyamán huszonegy bejelentés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói két tűzesetet számoltak fel, tizenkét műszaki mentés hajtottak végre, míg hat jelzés tévesnek minősült, egy eset pedig nem igényelt vonulást. A tűzesetek száma – a korábbi évek adataihoz képest – alacsony volt az év végén, tűzhelyen felejtett étel, valamint egy padlástérben keletkezett tűz miatt volt szükség beavatkozásra.

A mentések közül szót érdemel, hogy január elsején Kölkeden, egy családi ház udvarán álló, 12 méter mély kútba esett egy kutya. Mivel a szerencsétlenül jár állat közvetlen életveszélyben volt, ezért a mohácsi egység egy tűzoltót halászcsizmában, mentőkötelek segítségével leengedett a kútba. A tűzoltó a kút alján egy heveder segítségével rögzítette a kutyát, majd az egység tagjai egy sugárcsőkötél alkalmazásával felhúzták az állatot és a kihűlés veszélye miatt egy pokróccal betakarták. A kutya a mentés során és az esés következtében nem sérült meg,

Sajnos nem járt ilyen jól az a macska, amely január harmadikán Drávacsepelyen, egy családi ház udvarában lévő, hét méter mély betonozott – állatok itatására szolgáló – kútba esett és megfulladt. Az egység az elpusztult állatot két kötéllel emelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában