pusztított

2021.04.06. 14:40

Komoly kárt okozott a tűz a pécsi autószalonban

A hétvége folyamán harminchárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói tizenkét tűzesetet számoltak fel, tizenöt műszaki mentés hajtottak végre, míg hat jelzés tévesnek minősült. Jó részéről mi is beszámoltunk.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatós

Fotó: Dr. Sárkány Sándor

Megírtuk hétfőn reggel, hogy egy pécsi autószalon személygépkocsi bemutatótermében egy autó kigyulladt és teljes terjedelmében égett. Most további részleteket közölt a hatóság az ügyről.

Mint írták, a pécsi hivatásos tűzoltók öt egységgel vonultak a helyszínre, kiérkezésükkor a csarnok jellegű terem füsttel volt telítve. Az egység hőkamera segítségével, sugár fedezete mellett felderítette a tűz pontos helyét, majd egy sugárral beavatkozott.

A tűz nem terjedt tovább a személyautóról, azonban a hőhatás károsította a bemutatóterem műanyag berendezéseit, klímáit, nyílászáróit, valamint a teremben a falak és a berendezési tárgyak vastagon kormozódtak.

A tűzeset során további, a szalonban tartott személygépkocsik károsodtak, műanyagalkatrészeik megolvadtak, belsejük kormozódott. A becsült kárérték miatt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. A tűzoltók a szalont ventilátorral kiszellőztették.

Egyéb esetek is voltak húsvéthétfőn

Szintén tegnap, Hencse külterületén száraz fű, gaz égett, ami egy fenyvest veszélyeztetett. Az egységek egy sugárral, illetve kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. Pécsen, a Nyugati Ipari úton, a vasútvonal melletti töltésen, annak környezetében két helyszínen, égett a száraz fű. Az egység a felüljáró alatti tüzet egy gyorsbeavatkozó segítségével, a másik tüzet kéziszerszámok segítségével oltotta el. Az eset során személyi sérülés nem történt. Az 57-es számú út melletti árokparton nádas égett, amit az egység kéziszerszámokkal oltott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában