ítélet

2021.06.14. 15:47

Kilenc évre ítélték az anyát, aki gyermeke halálát okozta

Könnyeivel küszködve hallgatta végig a tárgyalást a csecsemőgyilkossággal megvádolt nő.

Zs. J.

Csecsemőgyilkosság és fiatalkorú veszélyeztetése miatt állt a bíróság elé egy nő a Pécsi Törvényszéken. A nő fekete nadrágban, fekete kardigánban érkezett. Lábbilincsben, pórázon vezették be a terembe egy női börtönőr és egy csuklyás őr kíséretében. Megtörtnek látszott, az ügyész és a védőügyvéd beszéde alatt csendesen zokogott, remegett a válla.

A vád szerint a nő Versenden élt férjével, három gyermekük született, illetve a nőnek egy korábbi kapcsolatából volt még egy nagykorú gyermeke is. 2012-ben megromlott a viszony a házastársak között. A férj sokat italozott, ami miatt többször vitatkoztak illetve össze is verekedtek. Külön ágyban aludtak, de a szexuális kapcsolat megmaradt közöttük. Két éve, egy tavaszi nap megfogant a kisbaba. A nő titokban tartotta, senkinek sem árulta el. Mikor megemlítették a faluban, illetve a munkában, hogy gömbölyödik, arra azt válaszolta: könnyen hízom.

2019 decemberében elindult a szülés. A nő a férjével azt közölte, hogy rosszul van, emiatt a lánya szobájába megy. Ott szülte meg a kisbabát, aki a bíróság szerint élve látta meg a napvilágot. A nő félve, hogy a csecsemő felsír, már a korábban odakészített szemeteszsák darabjából galacsint gyúrt és azt nyomta le a kicsi torkán, ami a fulladását okozta. A holttestet becsomagolta egy takaróba, majd szemeteszsákba tette, míg a szüléshez használt törölközőket egy másik zsákba rakta. Másnap a két gyermeke iskolába, míg férje munkába ment. A harmadik lányát megkérte, hogy menjen el a munkahelyére, és mondja azt, hogy rosszul van, illetve utána segítsen a rendcsinálásban. A tizenéves lányban csak később tudatosult, hogy miben segédkezett. Egy alkalommal a nyomozóknak azt nyilatkozta: „miért kérte ezt tőlem anya?”

Másnap, 2019. december 11-én, amikor minden családtag távol volt, a nő az udvaron tüzet rakott és az újszülött testét igyekezett elégetni, azonban az nem sikerült.

– Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, családomtól, gyermekeimtől

– mondta utolsó szó jogán a nő, aki könnyeivel küszködött.

Korábban a védő közölte, hogy a csecsemőgyilkosságra mindenki felkapja a fejét, és még az eljárás elején elítéli az anyát. Az, hogy mi vezetett oda, azzal nem foglalkoznak. A bíró a nőt kilenc év börtönre ítélte, illetve megszüntette szülői felügyeleti jogát. A vádlott és a védő az ítéletet tudomásul vette, míg az ügyvéd három nap gondolkodási időt kért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában