viharkárok

2021.07.01. 12:52

Ezeket a károkat okozta a brutális esti vihar (galéria)

Mint arról a bama.hu szerda este folyamatosan tudósított komoly károkat okozott a szerda esti vihar.

bama.hu

Megírtuk, hogy viszonylag rövid ideig tartó, de annál erősebb vihar csapott le Pécsre szerda este, ami komoly károkat okozott a városi faállományban, leginkább Kertvárosban. A Pécsi Köztemető a viharkárok miatt csütörtökön nem látogatható.

A társaság munkatársai csütörtökön korán reggel megkezdték a viharkárok elhárítását. Annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladjanak, a zöldterület fenntartási részleg dolgozóit az egyéb munkáktól is erre a feladatra csoportosították át, így összesen 40-50 fő vesz részt a kárelhárításban. A BIOKOM ezen kívül saját emelőkosaras autója mellett az alvállalkozója járművét is bevonta a munkába.

Nehéz lenne felsorolni, hány helyen keletkezett kár a vihar következtében, de például a Táncsics Mihály utcában menthetetlenül félbetört egy fa, ami egy villanyoszlopot is ledöntött. A Nagy Imre úti platánsoron kisebb-nagyobb ágak szakadtak le, a Tildy Zoltán utcában több fa sérült meg, a Maléter Pál utcai játszótér mögött egy ág szakadt le, a Sétatéren pedig egy vadgesztenyefa tört ketté.

 

A Pécsi Köztemetőt sem kímélte a vihar, ott is ágak szakadtak le, és fák dőltek az útra, sírhelyekre. Ezek eltakarítását szintén csütörtökön reggel kezdték meg a BIOKOM munkatársai. A viharkárok miatt biztonsági okokból a sírkert csütörtökön nem látogatható, csak a temetésekre és az ügyfélszolgálatra érkezőket engedik be kizárólag a Nagyárpádi úti porta és a Siklósi úti északi főbejárat felől. A sírkertben pénteken már ismét a megszokott nyitvatartás lesz érvényes.

Mint az E.ON sajtóreferense, Varga Ivett szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, tegnap esti vihar csak néhány kisebb, pontszerű problémát okozott a villamos hálózaton – ügyfélérintettség nélkül vagy rövid időre néhány ügyfelünket érintve – szinte minden esetben azzal, hogy fákat döntött a villamos hálózatra vagy nagy méretű ágak szakadtak le.

Pécsen az Akác utcában, a Rózsa utcában, a Szántó Tibor utcában és a Táncsics utcában fa dőlt a kisfeszültségű villamos hálózatra, utóbbi esetben egy közvilágítási kandelábert is kidöntve. Kozármislenyben főleg a Pécsi utcán volt több helyen leszakadt faág a villamos hálózaton. Bogádon a Petőfi utcában dőlt fa a villamos hálózatra, illetve a szél által megbontott tetőről került zsindely a villamos hálózatra, amit el kellett távolítani. Ezeket folyamatosan javították kollégáink.

Bólyban a pincesoron szintén fa dőlt a hálózatra, öt oszlopközben leszakítva a kisfeszültségű vezetéket.

A középfeszültségű hálózaton egy ponton okozott meghibásodást egy kidőlt fa, ez lakosság ügyfeleinket nem érintette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában