vádemelés

2021.08.04. 09:40

Megölte feleségét, de beszámíthatatlansága miatt nem kerül börtönbe

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki megfojtotta feleségét, azonban kóros emleállapota miatt nem büntethető.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

20210107 Székesfehérvár Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények elkövetése miatt tartott tárgyalást előkészítő meghallgatást - Szurok Szabina bírónő vezetésével - a Székesfehérvári Járási Bíróság Törvényszék, bíróság, meghallgatás, emberkereskedelem Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, mely miatt szellemi leépülésben szenvedett. Alkoholizmusa hozzájárult paranoid, féltékenységi gondolatainak megjelenéséhez.

A vádlott felesége gondozóként többször vállalt munkát külföldön, ilyenkor huzamosabb ideig távol volt otthonától.

A férfi úgy vélte, hogy felesége elhidegült tőle, valamint azt feltételezte, hogy valamilyen módon meg akarja őt mérgezni. Mindezeknek a feltételezéseknek azonban valóság alapja nem volt.

A férfi 2020 júniusában veszekedett feleségével, melynek során bántalmazni kezdte. Ezen bántalmazás következtében a feleség a földre került, ahol a férje a nyakát megragadta, majd addig szorította, míg eszméletét nem vesztette.

Ezt követően a férj a mentőket értesítette, akik a sértettet kórházba szállították, újraélesztését megkísérelték, azonban a nő másnap meghalt.

A férfi alkoholos eredetű szellemi leépülésben, valamint krónikus paranoid elmezavarban szenvedett, mely miatt beszámítási képessége kizárt, így nem büntethető. Azonban tartani kell tőle, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, ezért az ügyészség kényszergyógykezelésére tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában