Elcsalták a közmunkát

2021.11.03. 08:48

Vesztegetés elfogadása miatt emeltek vádat a pécsi egyesület vezetője ellen

A Baranya Megyei Főügyészség vesztegetés elfogadása, valamint vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi egyesület vezetője, annak élettársa, illetve 20 közérdekű munkára kötelezett személy ellen.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az első rendű vádlott egy pécsi egyesület elnöke volt, mely egyesület 2018. és 2020. év közötti időszakban együttműködési megállapodást kötött egy pécsi önkormányzati céggel.

A megállapodás értelmében az egyesület támogatásban részesült az önkormányzati társaságtól, mely támogatást a közterületi munkákkal kapcsolatos költségekre, tevékenységének fejlesztésére fordíthatta.

Az önkormányzati céggel megkötött megállapodás lehetővé tette, hogy az egyesület kijelölhető foglalkoztató legyen a közérdekű munka végrehajtása során. Ennek alapján a vádlott, mint az egyesület vezetője igazolta le a kormányhivatal felé a közérdekű munkára kötelezettek által ledolgozott óraszámot. A munkavégzéssel összefüggő adminisztratív teendők ellátásában segítségére volt az élettársa is.

Az egyesület vezetője és élettársa 2018. decemberében elhatározták, hogy pénzért és más anyagi szolgáltatásért a ténylegesen el nem végzett közérdekű munkát leigazolják, melyet ezt követően az illetékes kormányhivatal felé továbbítanak. A két vádlott 2018. decembere és 2020. áprilisa között pénzért, saját részre végeztetett munkáért, szeszesitalért, illetve illatszerért összesen 20 közérdekű munkára kötelezett részére igazolta le a munkaórákat úgy, hogy azt ténylegesen nem, vagy csak részben teljesítették.

A közérdekű munkára ítélt személyek a vesztegetés bűntettét, míg az egyesület vezetője és élettársa az üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettét valósították meg, mely bűncselekmények büntetési tétele 1 évtől 5 évig, illetve 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés – adta hírül a Baranya Megyei Főügyészség.

A kiemelt kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában