"Mesélj a bátorságról, Nimród!"

2022.01.13. 16:56

Túl van utolsó kemoterápiás kezelésén az ország legfiatalabb tűzoltója (videó)

Ezen alkalomból egy fehér lufit engedett el szüleivel a két és fél éves leendő tűzoltó, mellyel szimbolikusan is elengedték a betegséget.

bama.hu

Forrás: Csóka Anita (Nimród édesanyja) Facebook oldala

Korábban beszámoltunk róla, hogy a pécsi tűzoltók is aktívan részt vettek abban a kezdeményezésben, melyet a kis Nimród szülei indítottak el a közösségi oldalon, amely arról szólt, hogy a beteg gyermeket rávegyék a maszk használatára, hiszen hősei, a tűzoltók is alkalmazzák azt munkájuk során.

A napokban a tűzoltók és a kisfiú édesanyja is Facebook bejegyzésben tudatták az újabb mérföldkövet a gyermek életében: Nimród túl van az utolsó kemoterápiás kezelésén. Ezért jelképesen egy fehér lufit (ami a beteg fehérvérsejtet szimbolizálja) engedtek el édesapjával közösen - ahogyan írják ezt alábbi bejegyzésükben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pedig az alábbi sorokkal és a pécsi tűzoltóság videójával emlékezett meg a kisfiú eredményes küzdelméről:

"Nimród, a világ legbátrabb két és fél éves tűzoltója már szembenézett olyan félelmekkel, amelyektől a felnőtt tűzoltók is megijednek. Elkélne nekik egy kis bátorítás. Majd, ha lenyugodott egy kicsit ez a furcsa világ,  gyere be egyszer a laktanyánkba, és mesélj a bátorságról, Nimród."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában